چه کسی است و چه وظایفی دارد؟
به کسانی که در علم تغذیه فعالیت داشته، و یا از دانش و آگاهی بالایی در مورد خواص و اهمیت مواد غذایی برخوردارند متخصص تغذیه گفته میشود. مهم ترین و اصلی ترین نیاز هر فرد خوراک است، که علم تغذیه انسان را برای رسیدن به یک برنامه غذایی مفید و حساب شده یاری میکند. نیاز و توجه افراد به متخصص تغذیه زمانی آشکار شد که جامعه و همچنین افراد آن جامعه به اهمیت تغذیه بر طول عمر و تاثیر آن بر سلامت جسم و روح پی بردند.
متخصصین تغذیه باید بر اساس وضعیت افراد مانند کودکان، بزرگسالان، میانسالان، چاق و لاغر بودن آن ها و داشت بیماری و موارد دیگر، میزان و نوع تغذیه را تعیین کنند. در برخی مواقع افراد دارای بیماری های خاص از قبیل بیماران کلیوی، دیابتی و سرطانی هستند. بنابراین به دلیل شرایط حساس و خاص باید یک برنامه غذایی تعیین شده داشته باشند که متخصصین تغذیه این کار را به راحتی انجام میدهند.
به طور کلی یک متخصص تغذیه باید از ویژگی هایی مانند زیر برخوردار باشد:
رژیم غذایی به انواع و اقسام غذاهایی که یک فرد در طول روز مصرف میکند رژیم غذایی گویند. شاید بتوان گفت که کار اصلی متخصصین تغذیه نیز تعیین همان رژیم غذلیی براساس شرایط موجود یک فرد می باشد. متخصص تغذیه میزان کالری، ارزش غذایی، میزان ویتامین و املاح موجود در خوراکیها را تعیین میکند و به فرد برای رسیدن به جسمی سالم کمک میکند.
حال ممکن است این سوال پیش بیاید که، متخصصین این رژیم غذایی را بر چه اساسی برای فرد مورد نظر تعیین میکنند. زمانی که شما به متخصصین تغذیه مراجعه میکنید از شما میخواهد که لیستی از برنامه غذایی روزانه خود را به او ارائه دهید و دکتر تغذیه نیز بر اساس همان عادت غذایی یک رژیم مناسب را برای شما مینویسد. کار دیگر متخصصین دادن انگیزه به فرد است بهخصوص افرادی که چاق هستند و میخواهند وزن کم کنند و همچنین دادن برنامه منظم و دستورالعملهایی با ارزش غذایی بالا است. اما در این میان کسانی نیز هستند که به دنبال رژیم غذایی برای افزایش وزن میباشند. به طور معمول برای افزایش وزن، متخصصین تغذیه غذاهای حاوی کربوهیدراتها را توصیه مینمایند.
به طور کلی در هنگام بروز مشکلات گوارشی و بروز کمبودها و یا اختلالاتی ناشی از تغذیه نادرست و سایر بیماریها میتوان به متخصص تغذیه مراجعه نمود. موارد زیر مثالهایی در این باره هستند:
نظرات (0)